In Control - programma groepstherapie

 Ons programma bestaat elke maand uit een vaste opbouw van onderwerpen. Deze komen in elke In Control-therapiegroep terug. Door deze aanpak zorgen wij ervoor dat je het hele jaar kan starten zonder wachtlijst. Een therapieweekend kost EUR 249 excl. BTW. Het volledige jaarprogramma 2018 van 11 therapieweekenden kost EUR 2490 excl. BTW.

Jouw overtuigingen staan centraal

In de groep gaan we aan de slag met jouw overtuigingen. Sommige daarvan zal je zo kunnen noemen. Veel gebeurt onbewust, maar bepaalt wél hoe jij vervolgens omgaat met jezelf, met je voeding en gewicht en met jouw omgeving. Door op zoek te gaan naar jouw overtuigingen, krijg jij de kans om jouw doelen onder woorden te brengen. We werken er vervolgens aan, dat jij die doelen kan gaan behalen.

Wekelijkse doelen in een eigen portfolio

Je einddoel kan heel groot lijken. Dat kan ontmoedigen, want zoiets haal je niet in een keer. Wij begeleiden jou en de groep om elke week haalbare doelen te stellen. Juist door te slagen in je wekelijkse plan bouw je zelfvertrouwen op.

In de groep gaat het geen wedstrijd worden, maar werken we aan steun voor elkaar. Samen doorzetten en elkaar troosten als het moeilijk wordt. Wedstrijdjes doelen halen, daar geloven wij niet in. Wel geloven we in jezelf weer sterker maken en opbouwen. Wij bewaken dat de sfeer in de groep goed is en blijft!

Samen eten tijdens de lunch

Het kan best even wennen zijn om te eten in de groep. Het is echter ook een mooi moment om met elkaar te praten over wat je eet en waarom. We brengen bewust variatie aan in de lunches, waardoor soms wij en soms de groep het eten zal verzorgen. Zo werken we er samen aan dat eten weer leuk en normaal wordt.

Werken met opstellingen

Werken met familieopstellingen is een bekende therapietechniek. Vaak wordt het gebruikt om te onderzoeken waar je vandaan komt, en wat je gevormd heeft in het leven. Dat gaan wij niet doen, wij kijken liever met je vooruit. Wat wil je zelf? Waar verlang je naar? Door dat te verwoorden krijg je inzicht in jezelf.

NLP heeft een plek, maar is geen doel op zich

De woorden die je kiest om jezelf uit te drukken, zeggen iets over hoe jij het ervaart en wat je erbij voelt. Dat zijn de principes van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Voor ons is het vooral een manier om inzichten te krijgen in jezelf. Dit zit verweven door ons hele programma.


Agenda voor groepstherapie

Het jaarprogramma "in control of your eating disorder" vindt in 2018 plaats op de volgende data. Je kunt in overleg instromen.

16 - 17 februari

16 - 17 maart

13 - 14 april

11 - 12 mei

8 - 9 juni

6 - 7 juli

31 aug - 1 sept

28 - 29 september

26 - 27 oktober

23 - 24 november

21 - 22 december